Justitie Ultima Ora

O „balenă” misterioasă a făcut un profit de 17.000.000% dintr-o investiție făcută cu 14 ani în urmă în bitcoin

O „balenă” misterioasă a făcut un profit de 17.000.000% dintr-o investiție făcută cu 14 ani în urmă în bitcoin
O „balenă” misterioasă a făcut un profit de 17.000.000% dintr-o investiție făcută cu 14 ani în urmă în bitcoin

Plouă cu dolari (have faith in conceptuală), FOTO: Hippylee / Dreamstime.com

Mai multe „balene” bitcoin – investitori care dețin un număr mare de criptomonede – au început most modern să-și lichideze deținerile, după ce și-au lăsat portofelele digitale neatinse timp de mai bine de un deceniu, relatează Gizmodo.

Săptămâna trecută, o balenă anonimă a vândut 80.000 de Bitcoin pentru uimitoarea sumă de 9,5 miliarde de dolari. Un utilizator de pe platforma „X” (fosta Twitter) a semnalat prima dată tranzacția uriașă, care a fost ulterior confirmată de residing-ul tech Tom’s Hardware. Vânzătorul cumpărase toate modele sale bitcoin în 2011 pentru doar 54.000 de dolari, obținând acum un randament de peste 17 milioane la sută de pe urma investiției sale.

Și nu a fost singurul care a profitat de pe urma valorii account a Bitcoinului.

Jurnaliștii de la Tom’s Hardware au scris și despre un alt deținător vechi de bitcoin care și-a vândut la rândul său rezervele pentru un profit uriaș. Se pare că acesta cumpărase 80.000 de monede digitale în 2014 pentru aproximativ 210.000 de dolari. Săptămâna trecută, i-a vândut pentru peste 8,6 miliarde de dolari, obținând un profit de aproximativ 4 milioane la sută.

În plus, la începutul acestei luni, două portofele Bitcoin care fuseseră lazy timp de 14 ani au transferat brusc câte 10.000 de bitcoin fiecare către adrese noi. În 2011, acea cantitate de bitcoin ar fi costat doar 16.000 de dolari; astăzi, valorează aproximativ 1 miliard de dolari.

Val de euforie printre investitorii în bitcoin și sectorul crypto

Aceste mișcări au loc într-un context în care administrația președintelui american Donald Trump a adoptat o poziție clar favorabilă criptomonedelor. Politicile sale de susținere au contribuit, cel puțin parțial, la recenta creștere a prețului bitcoin, care a atins un maxim istoric de 123.000 de dolari pe 14 iulie. De atunci, prețul a scăzut ușor.

Vinerea trecută, președintele Donald Trump a semnat legea GENIUS, care introduce reglementări lejere, favorabile industriei, pentru așa-zisele „stablecoins” – criptomonede susținute de active precum dolarul american. La ceremonia de semnare a legii, Trump a fost neobișnuit de sincer în legătură cu legăturile sale cu comunitatea crypto, spunându-le celor prezenți: „V-am scos din atâtea încurcături.”

Departamentul de Justiție condus de Trump a renunțat, de asemenea, la investigațiile împotriva lui Jesse Powell, fondatorul platformei de schimb de criptomonede Kraken, precum și asupra platformei de pariuri pe contracte futures crypto Polymarket.

În martie, Trump a semnat un ordin executiv prin care a înființat o rezervă federală strategică de bitcoin și un stoc de active digitale. De asemenea, l-a numit pe David Sacks, fost director de operațiuni la PayPal, în funcția de coordonator al Casei Albe pentru domeniul inteligenței artificiale și criptomonedelor. Sacks e un cunoscut promotor al criptomonedelor și relaxării reglementărilor pentru sector.

Trump însuși a făcut o avere din criptomonede în condițiile în care a lansat mai multe afaceri în domeniu, inclusiv un token digital propriu pentru el, dar și pentru prima doamnă Melania Trump.

Potrivit unei analize realizate de Forbes luna trecută, cea mai mare parte a averii nete a lui Trump provine acum din active cripto.

FOTO articol: Hippylee | Dreamstime.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *