Căpitanul giuleștenilor se va retrage de la Rapid luni. Rapid are meci în Giulești cu CFR Cluj, ultimul din acest sezon de pe teren propriu, iar partida va marca și momentul în care Cristi Săpunaru va spune adio carierei de fotbalist.
Cristi Săpunaru, interviu emoționant înainte de retragerea de la Rapid: ”Prima mea dragoste. A intrat în sânge și nu a mai ieșit”
Fundașul a oferit un interviu pentru Rapid TV în care a depănat amintiri și a avut un mesaj clar pentru suporterii giuleștenilor: să susțină necondiționat echipa.
Săpunaru a evidențiat și că nu o să uite niciodată primul meci de la Rapid, dar și momentul în care a primit un joben alb-vișiniu de la un suporter al clubului spre sfârșitul anilor ’90.
”(n.r. Cum te simți acum că știi că urmează ultimul tău meci ca fotbalist al Rapidului?) Acum mă simt bine, nu știu cum o să mă simt după. Acum sunt ok. Încă nu conștientizez. Vedem după.
Am început să vorbesc de ceva timp cu soția, cu prietenii. Dar, sunt bine.
Nu știu dacă pot să exprim în cuvinte ce înseamnă Rapidul pentru mine. E prima mea dragoste. Dragoste de la o vârstă fragedă. Și a intrat în sânge și nu a mai ieșit.
Cred că orice suporter al Rapidului visează să îmbrace tricoul Rapidului măcar o dată. E maximum pentru mine. Din păcate se termină.
Îmi aduc aminte că plecam cu mașinile către Giulești. Țin minte că în 97, 98, au apărut prima dată jobenele cu alb-vișiniu. Și am primit cadou unul. Și pentru mine a rămas o amintire frumoasă. Îl am și acum acasă.
Sunt multe chestii pe care le păstrez cu drag acasă. Multe povești, multe tricouri. Vreau să rămână toate pentru mine, moștenire pentru fata mea.
Primul meci la Rapid… A fost ceva special pentru mine. Era un suporter cu care mă știam și mi-a spus „Bravo, Săpunare, ai debutat la Rapid!”.
(n.r. Ai trecut pe la multe echipe. Rapid a fost diferit?) Prima dragoste… Echipa care m-a învățat să fiu suporter. A avut cel mai mare aport pentru mine. De fiecare dată când am jucat am încercat să dau maximum. Din secunda în care intri pe teren nu reprezinți doar clubul, ci și pe oamenii care sunt în tribună.
Singura chestie pe care am făcut-o și ce sfat aș putea da tinerilor… Nu sunt toate zilele perfecte, dar dă maxim! Să știi că în secunda în care ai ieșit de pe teren ai dat 100% și că nu ai putut mai mult.
Asta încerc să le-o spun tuturor care vin la Rapid. La sfârșitul carierei cred că cel mai rău e să ai regrete. Că puteai face mai mult. (n.r. Tu ai?) Nu. Niciun regret. Nu aș face nimic diferit. Nu ar ma fi cariera mea, dacă aș face ceva diferit. Așa a fost să fie. Eu sunt mândru de ce am realizat.
(n.r. Care a fost cel mai frumos moment din carieră?) Când am câștigat Europa League. E un trofeu superb din toată cariera mea. Dar au fost multe. Debutul la Rapid, la FC Național. Să joci în Spania împotriva unor jucători… Nu aș schimba nici măcar 1% din cariera mea.
Nu există jucător care să nu aibă momente grele în carieră. Dar, un moment greu… A fost cu bricheta… Dacă îi băteam pe Steaua atunci… Sunt multe… Seri în Champions League… Supercupa cu Barcelona. Multe, multe. Astea te educă ca om.
În niciun sport nu e ușor. Că vorbim de fotbal, handbal, tenis. Niciunul. Performanța cere sacrificii. Iar în secunda în care nu sunt toate roz, trebuie să muncești mai mult ca să reușești.
(n.r. Vom mai avea vreodată un Săpunaru la Rapid? Un lider ca Săpunaru?) Cred că da. Părerea mea e că liderii nu se fac, liderii se nasc. În secunda în care ai curajul să pui o echipă în spatele tău, atunci poți să te numești un lider.
Să rămână aceeași suporteri ai Rapidului și să susțină Rapidul în orice moment. Pentru că într-o zi Rapidul o să le aducă multe”, a spus Cristi Săpunaru.
Cariera lui Săpunaru
Fotbalistul a debutat la FC Național în 2002. S-a transferat la Rapid în 2006, iar doi ani mai târziu a fost cumpărat de FC Porto pentru 5 milioane de euro.
Săpunaru a mai fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la Real Zaragoza, Elche, Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu, Kayserispor și Denizlispor.
La Rapid a revenit în iulie 2021, iar luni, 19 mai 2025, va avea ultimul său meci pe Giulești.