Stiri Noi

Truc simplu: Doar așa căpșunele vor avea mult mai mult gust

Truc simplu: Doar așa căpșunele vor avea mult mai mult gust

Tuturor ne plac căpșunele.

Cu zahăr, cu frișcă, în smoothie, în salată de fructe, cu portocală, pentru a decora un desert… avem nenumărate moduri de a mânca căpșune. Totuși, dacă vrem să ne bucurăm la maximum de gustul lor, există un gest simplu pe care îl putem face și care schimbă totul.

Știm cu toții că, tocmai, căpșunele nu sunt deloc ieftine, așa că cu cât reușim să le valorificăm mai bine, cu atât mai bine. Chef-ul José Andrés vine cu un truc. Oțetul este secretul.

„Este un gest minim, dar care schimbă totul”, a afirmat chef-ul despre trucul de a adăuga oțet peste căpșune pentru a le potența gustul. Așa cum recomandă José Andrés, este important să folosim un oțet de calitate și să nu exagerăm cu cantitatea.

„Important este ca oțetul să nu acopere gustul, ci să-l trezească”, a adăugat el într-un interviu recent pe care l-a distribuit prin contul său de TikTok.

Așa cum explică José Andrés, este suficient să spălăm căpșunele și să le tăiem, dacă preferăm să le consumăm astfel. Odată ce sunt pregătite, adăugăm câteva picături de oțet: fie de vin, de mere sau balsamic, și le lăsăm să se odihnească câteva minute. În acest fel, căpșunele vor căpăta un gust mai intens și o aciditate echilibrată, care le va evidenția notele dulci.

Căpșunele sunt bogate în antioxidanți precum vitamina C, flavonoide și polifenoli, care protejează celulele de stresul oxidativ și îmbătrânirea prematură. O porție de căpșune (aproximativ 150g) îți poate oferi mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C.

Ajută la reducerea tensiunii arteriale, scad colesterolul „rău” (LDL) și îmbunătățesc funcția vaselor de sânge datorită conținutului de potasiu și antioxidanți. Au un indice glicemic scăzut și pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, ceea ce le face bune chiar și pentru prevenția diabetului. Vitamina C și alți antioxidanți stimulează producția de colagen și ajută pielea să rămână elastică și sănătoasă.

Căpșunele au foarte puține calorii (aproximativ 30-35 calorii/100g), sunt sățioase și bogate în fibre, ceea ce ajută la controlul apetitului. Compușii bioactivi din căpșune reduc inflamațiile din organism, fiind bune pentru prevenirea unor boli cronice. Conțin fibre solubile care ajută tranzitul intestinal și mențin sănătatea microbiotei intestinale.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Pe urmele unei mări dispărute, la două ore de București: Povestea fascinantă a unui colț de Românie uitat de timp unde auzi doar sunetul liniștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Jurnalu și pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *