Universitatea Cluj și Rapid București s-au confruntat, sâmbătă seară, în etapa a 10-a din play-off-ul SuperLigii.
Vezi și – FCSB încheie play-off-ul fără înfrângere, după 1-1 cu CFR Cluj
Universitatea Cluj, care revine în cupele Europene după 30 de ani, a terminat la egalitate cu Rapid Bucureşti, 2-2 (2-1), sâmbătă seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 10-a a fazei play-off a Superligii de fotbal.
U a reuşit să întoarcă scorul până la pauză
Rapid, condusă de pe margine de antrenorul interimar Octavian Chihaia, a deschis scorul prin sârbul Borisav Burmaz (36 – penalty), după ce Iulian Cristea a comis henţ la un şut al lui Alexandru Dobre, arbitrul acordând lovitura de pedeapsă după consultarea arbitrajului video.
U a reuşit să întoarcă scorul până la pauză, prin golul marcat de Ricardo Masoero (40) şi autogolul lui Christopher Braun (45+2). Masoero a marcat cu capul, fără marcaj, la un corner executat de Andrej Fabry. Braun a trimis în propria poartă, în încercarea de a respinge centrarea şutată a lui Vladislav Blănuţă.
Rapid a obţinut remiza graţie golului marcat de Claudiu Petrila
Rapid a obţinut remiza graţie golului marcat de Claudiu Petrila (74), cu un şut cu efect la colţul lung.
U a mai avut ocazii în prima repriză prin ivorianul Issouf Macalou (13), al cărui şut a fost respins de portarul Stolz, iar Denis Ciobotariu a respins de pe linia porţii, prin Mamadou Thiam (22), cu un şut pe lângă poartă de la 16 metri, şi din nou prin Macalou (27, 39), dar Stolz a respins de fiecare dată.
Tobias Christensen (17) a nimerit bara transversală cu un şut de la 18 metri, iar Rareş Pop (27) a reluat din faţa portarului Lefter, dar Iulian Cristea a respins din faţa porţii.
În partea secundă, Rapid a avut ocazii mai clare, dar Petrila a trimis pe lângă poartă (77, 79). Burmaz (85) a şutat la colţul scurt, dar Lefter a respins.
Fiul principalului acţionar al clubului Rapid, Dan Şucu, a debutat în Superligă
De remarcat că Andrei Şucu, fiul principalului acţionar al clubului Rapid, Dan Şucu, a debutat în Superligă în min. 90+5. Meciul dintre U şi Rapid a fost ultimul din cariera fundaşului clujean Bogdan Mitrea.
În total, cele două echipe s-au întâlnit în principala competiţie internă de 100 de ori, de 40 de ori au câştigat studenţii ardeleni, de 43 de ori s-au impus giuleştenii, iar alte 17 partide s-au terminat la egalitate.
Palmaresul cu U Cluj, în 49 meciuri, şepcile roşii au obţinut 26 de victorii, 12 meciuri s-au încheiat cu remize, iar 12 succese a reuşit Rapid, scrie Agepres.
U Cluj poate pierde locul al treilea în Superligă în cazul în care Universitatea Craiova o va învinge pe Dinamo
Echipele de start
Universitatea Cluj: Lefter – Oancea, Artean, Masoero, Cristea – Codrea, Nistor – Macalou, Fabry, Thiam – Blănuță. Rezerve: Coșa, Moldovan, Mitrea, Rață, Popescu, Miranyan, Silaghi, Oaidă, Bota. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Rapid: Stolz – Manea, Ciobotariu, Bădescu, Braun – Vulturar, Grameni, Christensen – Pop, Dobre, Burmaz. Rezerve: Aioani, Briciu, Onea, Popa, Micovschi, Gojkovic, Ademo, Șucu, Banu, Niculcea, Petrila, Koljic. Antrenor: Octavian Chihaia.
Universitatea Cluj revine în cupele Europene după 30 de ani
Universitatea Cluj și-a asigurat participarea în cupele Europene după 30 de ani. ”Studenții” se pregătesc pentru preliminariile Conference League. Dacă U Cluj va șansă va putea juca cu o adversară mai accesibilă, precum Ararat-Armenia, Partizani Tirana, Vaduz și Dudelange. Însă, echipa antrenată de Ovidiu Sabău poate disputa meciuri de foc contrea AZ Alkmaar, FC Salzburg, Sparta Praga sau Rapid Viena.