Stiri Noi

O directoare la stat a delapidat 900.000 € și i-a pierdut la pariuri: Am o adicție puternică

O directoare la stat a delapidat 900.000 € și i-a pierdut la pariuri: Am o adicție puternică

O directoare dintr-o instituție de stat a fost reținută după ce a delapidat peste 900.000 de euro, pe care i-a folosit la jocuri de noroc.

O angajată aflată în fruntea departamentului economic al unei companii de stat din București a fost arestată preventiv, fiind acuzată că a sustras peste 900.000 de euro din bugetul instituției, pe care i-a jucat și pierdut la pariuri sportive. Cazul a ieșit la iveală după un audit intern, realizat în contextul demisiei sale recente.

Femeia, în vârstă de 39 de ani și mamă a doi copii, ocupa funcția de conducere de doar câteva luni. În această perioadă, a realizat 18 transferuri bancare către conturi pe numele soțului său, însumând 4,5 milioane de lei, echivalentul a peste 900.000 de euro. Banii, spun anchetatorii, au fost retrași fără drept din fondurile companiei și utilizați la pariuri pe meciuri de baschet.

Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pe numele fostei directoare, acuzată oficial de delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și acces neautorizat la un sistem informatic.

Femeia a recunoscut acuzațiile și a explicat că suferă de o dependență severă de jocuri de noroc.

În fața judecătorilor, femeia a recunoscut acuzațiile și a explicat că suferă de o dependență severă de jocuri de noroc.

„Clienta mea își asumă pe deplin responsabilitatea pentru infracțiunea comisă. Suferă de o adicție puternică pentru jocuri de noroc, pentru pariuri sportive. Suma delapidată a fost destinată aproape exclusiv satisfacerii acestei adicții. Practic a fost pierdută și s-a intrat într-o sarabandă”, a declarat avocatul acesteia, Romeo Cosma, conforn Pro TV.

Apărătorul a mai precizat că soțul femeii ar fi aflat de întreaga situație abia odată cu începerea anchetei, fiind prea târziu pentru a interveni.

Psihologii avertizează că dependența de pariuri poate avea consecințe extrem de grave, de la ruină financiară și degradarea relațiilor personale, până la tulburări de sănătate mintală.

Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele cu dependență de jocuri de noroc pot solicita autoexcluderea din sistem, printr-o cerere oficială la Oficiul Național al Jocurilor de Noroc, însă măsura este valabilă doar pentru platformele licențiate în România, relatează România TV.

CITEȘTE ȘI: Limitarea accesului la jocurile de noroc a trecut de Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Jurnalu și pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *